Ve větším kastrolu si na sádle osmahneme cibuli dorůžova. Maso osolíme, potřeme rozmačkaným česnekem, obalíme v paprice, hořčici a vložíme k cibuli. Necháme zatáhnout ze všech stran. Potom zalijeme horkou vodou, přidáme bujón a vložíme do rozpálené trouby, kde pečeme asi 2 hodiny (dle velikosti masa).
Po změknutí omáčku přecedíme, ochutíme cukrem, solí, popřípadě octem a zahustíme moukou s vodou. Necháme provařit, nakrájíme maso na plátky a vložíme zpět do omáčky.
Maso nakrájíme na silnější proužky, osolíme, opepříme. Na rozehřátém oleji orestujeme prolisovaný česnek, vložíme maso…
více o Kuře s hořčičnou omáčkou
Těsto důkladně vypracujeme ručně, nebo vařečkou dohladka, aby se oddělovalo od nádoby. Potom ho rozválíme a potřeme na…
více o Sádlovníky z vepřového sádla
Kuřecí maso nakrájíme na nudličky, posypeme vegetou, promícháme a necháme odležet alespoň 1 hodinu. Potom orestujeme na…
více o Kuřecí maso v sýrové omáčce
Brambory uvaříme ve slupce. Slejeme vodu, oloupeme brambory a přes "takovéto kulaté" mačkátko na brambory promačkáme do…
více o Rychlý bramborový salát