Ve větším kastrolu si na sádle osmahneme cibuli dorůžova. Maso osolíme, potřeme rozmačkaným česnekem, obalíme v paprice, hořčici a vložíme k cibuli. Necháme zatáhnout ze všech stran. Potom zalijeme horkou vodou, přidáme bujón a vložíme do rozpálené trouby, kde pečeme asi 2 hodiny (dle velikosti masa).
Po změknutí omáčku přecedíme, ochutíme cukrem, solí, popřípadě octem a zahustíme moukou s vodou. Necháme provařit, nakrájíme maso na plátky a vložíme zpět do omáčky.
Maso nakrájíme na silnější proužky, osolíme, opepříme. Na rozehřátém oleji orestujeme prolisovaný česnek, vložíme maso…
více o Kuře s hořčičnou omáčkou
Na dno pekáčku nakapeme olivový olej, další patro bude cibule nakrájená na kolečka, další patro zelí (neždímám ho, aby…
více o Zapečené brambory – co dům dal