Maso rozkrojíme na velký plát, rozklepeme, osolíme, potřeme rozetřeným česnekem. Poklademe kolečky salámu, potřeme vejci usmaženými na másle a nastrouháme sýr. Doprostřed dáme kapii (podle chuti místo kapie olivy, párek apod.). Pevně stočíme a omotáme motouzkem. Do pekáčku přidáme nakrájenou cibuli a špek. Podlijeme vodou, maso polijeme olejem a posypeme grilovacím kořením. Pečeme doměkka.
Z kvasnic, cukru, mléka necháme vzejít kvásek, a vypracujeme těsto. Necháme vykynout. Těsto rozdělíme na pět bochánků a…
více o Martiny – martinské rohlíky
Pohankové krupky vypereme ve studené vodě a necháme okapat. Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme. Očištěné a oloupané…
více o Pohanka se žampiony a rukolou