Vepřovou pečeni vykostíme, rozkrojíme na plát, naklepeme, osolíme a posypeme paprikou. Z mletého masa, soli, jemně nasekané petrželky, vejce a ve šlehačce rozmočené žemle připravíme náplň, do které přidáme na kostičky nakrájenou slaninu a vyčištěné paprikové lusky.
Touto směsí potřeme připravený plát, zarolujeme, převážeme a pečeme na rozsekaných kostech doměkka. Z přecezeného výpeku připravíme přírodní šťávu a porce masa šťávou podléváme.
Vhodnou přílohou je jemný knedlík. Jako doplněk jsou výborná pečená jablka s kyselými višněmi, cukrem a skořicí.
Tortilly nahřejeme v troubě nebo v mikrovlnné troubě. Když jsou teplé, naklademe na ně Guacamole, (přísady nakrájíme na…
více o Mexické placky Tortillas
Vejce ušleháme se solamylem a ostatními přísadami. Do těstíčka naložíme naklepané řízky a necháme uležet do druhého dne…
více o Řízky v těstíčku Stella
Změklé máslo rozšleháme s krupicovým a vanilkovým cukrem, vešleháme celá vejce, mouku s práškem do pečiva, citronovou…
více o Mramorová bábovka od babičky