Vepřovou pečeni vykostíme, rozkrojíme na plát, naklepeme, osolíme a posypeme paprikou. Z mletého masa, soli, jemně nasekané petrželky, vejce a ve šlehačce rozmočené žemle připravíme náplň, do které přidáme na kostičky nakrájenou slaninu a vyčištěné paprikové lusky.
Touto směsí potřeme připravený plát, zarolujeme, převážeme a pečeme na rozsekaných kostech doměkka. Z přecezeného výpeku připravíme přírodní šťávu a porce masa šťávou podléváme.
Vhodnou přílohou je jemný knedlík. Jako doplněk jsou výborná pečená jablka s kyselými višněmi, cukrem a skořicí.
Krém je nutno udělat den předem: jednu smetanu uvedeme do varu, nalámeme do ní bílou čokoládu, mírně vaříme asi 1 min.,…
více o Pařížské kostky černobílé
Rozehřejeme máslo, přidáme krupici a opražíme ji. Mezitím rozšleháme vejce, vlejeme na krupici a rozmícháme (udělají se…
více o Rychlá krupicová polévka
Kuřecí maso nakrájíme na tenké plátky, osolíme, okořeníme a opečeme na pánvi. Pita chléb rozkrojíme, spodní díl potřeme…
více o Kuřecí steak v pita chlebu
Oloupané syrové brambory pokrájíme na půl centimetru široké plátky. Vysteleme s nimi dno pekáče, posolíme, popepříme a…
více o Kuřecí špalíčky z pekáčku
Vodu s uzenými žebry osolíme, přidáme 2 bobkové listy, 3 kuličky nového koření a rozlámané, předem namočené houby,…
více o Znamenitá bramborová polévka