Vepřovou pečeni vykostíme, rozkrojíme na plát, naklepeme, osolíme a posypeme paprikou. Z mletého masa, soli, jemně nasekané petrželky, vejce a ve šlehačce rozmočené žemle připravíme náplň, do které přidáme na kostičky nakrájenou slaninu a vyčištěné paprikové lusky.
Touto směsí potřeme připravený plát, zarolujeme, převážeme a pečeme na rozsekaných kostech doměkka. Z přecezeného výpeku připravíme přírodní šťávu a porce masa šťávou podléváme.
Vhodnou přílohou je jemný knedlík. Jako doplněk jsou výborná pečená jablka s kyselými višněmi, cukrem a skořicí.
Kuřecí prsíčka omyjeme a osmahneme na trošce oleje. Po vychladnutí rozsekáme na drobné kousíčky (v robotu se to dělá…
více o Dobroučká kuřecí pomazánka
Všechny přísady na těsto smícháme dohromady a vypracujeme hladké těsto, které zabalíme do fólie a necháme v lednici 1…
více o Božské ořechové trojúhelníky
Troubu předehřejte na 160 stupňů. Vepřové koleno osolte, opepřete a ze všech stran opečte na oleji(cca 8 minut). Poté…
více o Vepřové koleno na tymiánu
Těsto: šlehat vejce s cukrem a špetkou soli, přidat olej. Pak mouku s prdopečem současně s mlékem. Promíchat
Do velké…
více o Francouzský hruškový koláč