Vepřovou pečeni vykostíme, rozkrojíme na plát, naklepeme, osolíme a posypeme paprikou. Z mletého masa, soli, jemně nasekané petrželky, vejce a ve šlehačce rozmočené žemle připravíme náplň, do které přidáme na kostičky nakrájenou slaninu a vyčištěné paprikové lusky.
Touto směsí potřeme připravený plát, zarolujeme, převážeme a pečeme na rozsekaných kostech doměkka. Z přecezeného výpeku připravíme přírodní šťávu a porce masa šťávou podléváme.
Vhodnou přílohou je jemný knedlík. Jako doplněk jsou výborná pečená jablka s kyselými višněmi, cukrem a skořicí.
Z mléka, cukru a kvasnic se nechá vykynout kvásek. Do mouky se dá sůl, žloutky, sklenička oleje a kvásek a to vše se…
více o Nekynuté buchtičky od Milči
Do mletého masa dáme sůl, 1 celé vejce, asi 2 dcl mléka, pepř, popřípadě ještě jiné koření podle chuti, petrželku a…
více o Vepřové ragú z mletého masa
Maso pokrájíme na plátky, po stranách plátky nakrojíme, naklepeme je, osolíme a opepříme. Špek pokrájíme nadrobno a s…
více o Cibulovo-česnekové plátky