
2.75
Dejte si u řezníka nasekat jednotlivá žebra nebo bok, raději vyšší a libovější. Počítejte jedno až dvě na osobu. Pekáč… více o Vepřová žebírka – spareribs
Osolená žebírka vložíme do pekáče, trošku podlijeme vodou, zakryjeme alobalem a udusíme doměkka. V kastrůlku svaříme… více o Vepřová žebírka s medem a zázvorem
Žebírka omyjeme a dáme spolu s kořením do vroucí vody. Vaříme pomalu cca 60 min., poté necháme v teplém vývaru přikryté… více o Žebírka vepřová, vařená a pečená
Máloco vás v horkém počasí osvěží tak jako miska dobré zmrzliny. A ideálně domácí. Ta se dá… Celý článek
Tradiční pokrm pocházející ze severu Itálie u nás už takřka zdomácněl. Těší se velké oblibě ve… Celý článek
Taky rádi chodíte v horkých dnech na ledovou kávu do kavárny? Nemusíte. Naučíme vás, jak si ji… Celý článek
Drobenkové koláče patří hned po bábovkách mezi nejoblíbenější klasiku. Nejsou totiž moc pracné… Celý článek
Těsto: olej a vodu svaříme. Přidáme hladkou mouku a upálíme na hustou kaši - nesmí se lepit na vařečku. Po vychladnutí… více o Slavnostní věnečky
Žloutky, cukr, vanilkový cukr a máslo utřeme do pěny, přidáme tvaroh, ořechy - mleté i sekané, tuhý sníh z bílků, mouku… více o Tvarohové řezy s rozinkami
Mírně orestujeme na kousky nakrájenou zeleninu, přidáme rajčata a dýni, koření, trochu podlijeme vodou, osolíme. Po… více o Dětská svíčková aneb Když děti nechtějí zeleninu
Menší brokolice a kukuřici jemně podusíme na pánvi. Poté do tortilly dáme plátkový sýr (každý dle chuti) a šunku. … více o Tortilla San Diego
Z mouky, cukrů, mletých oříšků, másla a vejce vypracujeme hladké těsto, které necháme (nejlépe přes noc )uležet v… více o Lískové koláčky – Oči
Přes noc namočíme 6-7 vrchovatých lžic fazolí. Vodu nevyléváme, pouze dolijeme do cca 1,2 litru. Nesolíme a vaříme v… více o Prostá fazolová polévka
Mléko a smetanu necháme projít lehce varem, přidáme vanilkový lusk, který přepůlíme a nožem vsypeme semínka, přiklopíme… více o Vanilková zmrzlina
Na wok pánvi trošku rozpálíme olivový olej. Nakrájená rajčata na kostičky dáme do wok pánve s bazalkou, spaříme je, než… více o Rajčatová omáčka na těstoviny
Maso nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme, opepříme a zprudka opečeme na části sádla. Na druhé části sádla zpěníme… více o Mikulovské žebírko
Z bílků ušleháme tuhý sníh. Žloutky ušleháme s cukrem, přidáme vodu, olej, nakonec zapracujeme mouku s práškem střídavě… více o Francouzský hruškový koláč
Suroviny na těsto smícháme v míse a rozprostřeme ve vymazané a vysypané nádobě. Rebarboru nakrájíme na kousky,… více o Rebarborový koláč
Oloupeme uvařené brambory spolu s vejci. Brambory nakrájíme na plátky, vejce rozčtvrtíme. Veškerou zeleninu omyjeme a… více o Letní zeleninový salát s bylinkami