Vepřová žebírka – spareribs Dejte si u řezníka nasekat jednotlivá žebra nebo bok, raději vyšší a libovější. Počítejte jedno až dvě na osobu. Pekáč… více o Vepřová žebírka – spareribs
Vepřová žebírka s medem a zázvorem Osolená žebírka vložíme do pekáče, trošku podlijeme vodou, zakryjeme alobalem a udusíme doměkka. V kastrůlku svaříme… více o Vepřová žebírka s medem a zázvorem
Žebírka vepřová, vařená a pečená Žebírka omyjeme a dáme spolu s kořením do vroucí vody. Vaříme pomalu cca 60 min., poté necháme v teplém vývaru přikryté… více o Žebírka vepřová, vařená a pečená
Od pondělí do pátku: 5 nejlepších pomazánek, které oceníte nejen… Letní prázdniny jsou skvělou příležitostí pro objevování nových chutí a vyzkoušení různých… Celý článek
Jídlo jako kosmetický pomocník: 11 potravin, které vám zajistí… O svou pleť můžete pečovat dvojím způsobem – zvenčí a zevnitř. I když na sebe budete denně… Celý článek
Jsou přímo k nakousnutí: Kabelky inspirované jídlem vás dostanou… Jen pohled na ně vám bude dělat chutě. O čem že je řeč? O ničem jiném než o kabelkách!… Celý článek
Kvíz: Legrační názvy jídel. Jestlipak víte, co se za nimi skrývá? Čeština je jazyk velmi barvitý, což se odráží i v názvech mnoha jídel. A nutno dodat, že jde… Celý článek
Meruňkový koláč s marcipánovou… Všechny přísady zpracujeme v míse na lité těsto. Nalijeme na plech vyložený pečícím papírem nebo vymaštěný a vysypaný… více o Meruňkový koláč s marcipánovou žmolenkou
Pařížské řezy Heru, cukr, vodu a kakao rozpustit, nechat vychladnout, po vychladnutí odebrat 2 dcl hmoty na polevu, do zbytku přidat… více o Pařížské řezy
Sušení ovoce v sušičce Ovoce, které po rozkrojení hnědne, namočit do okyselené vody nebo do jakékoliv limonády s citronovou příchutí, aby se… více o Sušení ovoce v sušičce
Svatební koláčky Z vykynutého kvásku a dalších surovin zpracujeme těsto. Nenecháme ho kynout, ale hned ho vyválíme, nakrájíme na… více o Svatební koláčky
Ujetá večeře Rajčata nakájíme na kousky a dáme na talíř vhodný do mikrovlnky. Lehce posolíme a popepříme. Na rajčata naskládáme… více o Ujetá večeře
Nejjednoduší rohlíky z domácí… Vše nalijeme a nasypeme do formy dle pořadí a vložíme do pekárny, program nastavíme na Těsto. (Pokud se nám zdá těsto… více o Nejjednoduší rohlíky z domácí pekárny
Jahoďák – dort Máslo a cukr vyšleháme do husté bílé pěny, přidáme mouku, prášek do pečiva, aroma a vejce. Vše důkladně promícháme,… více o Jahoďák – dort
Rýže z tlakového hrnce Do tlakového hrnce dáme olej, cibulku (nemusí být), propláchnutou rýži, zalijeme vývarem, (pokud nemáte vývar dám… více o Rýže z tlakového hrnce
Norská rybí polévka Osolené filé podlijeme trochou vody a podusíme. V hrnci si připravíme z másla a hladké mouky světlou jíšku, zalijeme… více o Norská rybí polévka
Kuře Vindaloo Kuřecí prsa pokrájená na 3 cm kostky necháme 30 minut marinovat v soli a směsi Tandoori. Chilli papričky nasucho… více o Kuře Vindaloo
Lehoučký gyros Nakrájíme maso na nudličky. Maso dáme do mísy a přidáme koření a olej. Necháme chvíli odležet. Poté dáme na pánev a… více o Lehoučký gyros
Tvarohovo-třešňový dort … 1 vejce, 100 g cukru, mouku, kypřící prášek a máslo vypracujeme v hladké těsto, které se nelepí. Zabalíme ho do folie a… více o Tvarohovo-třešňový dort (Käsekuchen)