Osolená žebírka vložíme do pekáče, trošku podlijeme vodou, zakryjeme alobalem a udusíme doměkka. V kastrůlku svaříme zbývající suroviny a zvolna táhneme asi 5–8 minut. Hotová žebírka odkryjeme, potřeme hotovou omáčkou a dopečeme bez alobalu ještě asi 15–20 minut.
Dejte si u řezníka nasekat jednotlivá žebra nebo bok, raději vyšší a libovější.
Počítejte jedno až dvě na osobu.
Pekáč…
více o Vepřová žebírka – spareribs
Uhněteme těsto a vytvoříme malé kuličky. Uprostřed nich vyhloubíme důlky, které naplníme marmeládou. Pečeme na suchém…
více o Placičky z ovesných vloček
Makrelu zbavíme kostí a rozsekáme ji na drobné kousky. Cibuli nakrájíme najemno, přidáme rybu, máslo dochutíme hořčicí…
více o Pomazánka z uzené makrely
Mleté maso dáme do mísy, zalijeme smetanou ke šlehání a dobře propracujeme. Osolíme, opepříme, dochutíme muškátovým…
více o Holandské řízky - smetanové