Vepřová žebírka – spareribs

3.11

hodnoceno: 9
Příprava: 15 minut
Porce: neuvedeno
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

    • sůl
    • česnek
    • kečup - jemný
    • worcestrová omáčka
    • kmín
    • citronová šťáva
    • vepřová žebírka
    • med

Postup přípravy receptu

  • Dejte si u řezníka nasekat jednotlivá žebra nebo bok, raději vyšší a libovější.
  • Počítejte jedno až dvě na osobu.
  • Pekáč vyložte aluminiovou fólií, abyste ho potom nemuseli drhnout.
  • Jednotlivá žebra posypte kmínem, osolte, položte jednotlivě na fólii a podlijte trochou vody.
  • Pekáč zakryjte alobalem nebo víkem a pečte bez otvírání 3/4 hodiny na 200 °C.
  • Potom žebra obraťte, dolijte vypařenou vodu a pečte zakryté znovu na stejnou teplotu a čas.
  • Odkryjte a pečte znovu na každé straně 5 minut, dohromady 10 minut.
  • Zbylé ingredience smíchejte a směs naneste na žebírka ze všech stran.
  • Pečte každou stranu znovu 5 minut. Výsledkem je propečené maso s voňavou kůrčičkou.
  • Jako přílohu k tomu jíme bagetu zapečenou se strouhaným sýrem a pikantní salát z bílých fazolí.
Zařazení: Maso Vepřové

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: