Špekáčky nakrojíme podélně, na koncích nakrojíme na ježka. Naskládáme je do zapékací mísy, zasypeme nakrájenou cibulí a feferonkami a zalijeme pivem s kečupem tak, aby byly špekáčky téměř potopené.
Pečeme v troubě a několikrát obrátíme.
Až se špekáčky rozevřou, vytáhneme je a podáváme k večeři s chlebem.
Na sádle zpěníme nakrájenou cibuli, opečeme na kostky nakrájené maso, přidáme zbylou omáčku ze špekáčků (slabší povahy vytáhnou feferonky) a dusíme, podle potřeby podléváme a podle chuti dosolíme.
- maso nakrájíme na nudličky
- cibuli na kostičky
- usmažíme cibuli
- přidáme maso, osolíme
- udusíme do poloměkka
…
více o Vepřové či kuřecí na ananasu
1. Dáme vařit penne.
2. Mezitím nakrájíme cibuli a šunku na kostičky.
3. Osmahneme cibuli na oleji a až bude cibule…
více o Penne se smetanovou omáčkou
Omytý lilek nakrájíme na větší kostky, osolíme, dáme do sítka a necháme 30 min "vypotit". Poté ho důkladně opláchneme…
více o Pikantní losos na zelenině