Špekáčky nakrojíme podélně, na koncích nakrojíme na ježka. Naskládáme je do zapékací mísy, zasypeme nakrájenou cibulí a feferonkami a zalijeme pivem s kečupem tak, aby byly špekáčky téměř potopené.
Pečeme v troubě a několikrát obrátíme.
Až se špekáčky rozevřou, vytáhneme je a podáváme k večeři s chlebem.
Na sádle zpěníme nakrájenou cibuli, opečeme na kostky nakrájené maso, přidáme zbylou omáčku ze špekáčků (slabší povahy vytáhnou feferonky) a dusíme, podle potřeby podléváme a podle chuti dosolíme.
Lilky oloupeme a nakrájíme na kostičky. Osolíme a necháme 10 minut odležet. Lilek osušíme a opékáme je asi 15 minut v…
více o Africká lilková pomazánka
Marináda na 2-3 krkovice:
- 1 cibule
- 1 strožek česneku
- 3 lžíce hořčice
- 1 dl piva ( desítku, 12 je moc hořká)
…
více o Krkovice v pivu podle Terči
Předehřejte troubu na 160 stupňů. Kachní prsíčka několikrát nařízněte ostrým nožem a celou kachnu osolte a opepřete.…
více o Pomalu pečená kachna s medem