Špekáčky nakrojíme podélně, na koncích nakrojíme na ježka. Naskládáme je do zapékací mísy, zasypeme nakrájenou cibulí a feferonkami a zalijeme pivem s kečupem tak, aby byly špekáčky téměř potopené.
Pečeme v troubě a několikrát obrátíme.
Až se špekáčky rozevřou, vytáhneme je a podáváme k večeři s chlebem.
Na sádle zpěníme nakrájenou cibuli, opečeme na kostky nakrájené maso, přidáme zbylou omáčku ze špekáčků (slabší povahy vytáhnou feferonky) a dusíme, podle potřeby podléváme a podle chuti dosolíme.
Roláda: ušleháme zvlášť bílky - doporučuji se špetkou soli (jsou tužší), v další míse ušleháme žloutky s vodou, přidáme…
více o Šarlota aneb roládkový dort
Tvaroh ušleháme dohladka, opatrně přidáme majonézu, hořčici, koření a cibulku. Pomazánku rozdělíme do misek do každé…
více o Senzační tvarohová pomazánka