Maso vykostíme, opereme a nakrájíme na větší kousky. Nakrájenou cibuli osmahneme dorůžova na oleji, přidáme nakrájené maso, osolíme, opepříme a osmahneme na cibulce. Podlijeme vodou a dusíme do poloměkka
. Pak šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme moukou, zasmahneme a zalijeme vodou. Kapustu očistíme, vykrojíme košťál, nakrájíme na větší kousky, spaříme ve vroucí vodě a přidáme k masu společně s česnekem utřeným se solí. Za občasného míchání dusíme doměkka. Podáváme s brambory.
Jemně pokrájený špek společně s pokrájenou cibulí osmažíme dorůžova. Pak přidáme osmažit i na kostičky, nudličky či…
více o Dušené vepřové maso s hlívou
Těsto: všechny ingredience zaděláme na vále v hladké těsto a rozdělíme na 2 poloviny. Jednu polovinu vyválíme na pečící…
více o Karamelovo-ořechové řezy
Mouku prosijeme sítem se sodou a dále vmícháme ostatní přísady a vypracujeme hladké těsto. Bochníkem asi 20x bouchneme…
více o Perníkové figurky na stromeček
Ve větší míse smícháme všechny ingredience a vytvoříme hladké tekutější těsto. Na tukem vymazaný a strouhankou vysypaný…
více o Babiččin rychlý jablečný koláč
K nastrouhanému sýru přidáme majonézu, sůl, pepř a česnek podle chuti.
Pomazánku namažeme na pečivo a na ozdobu se…
více o Nejlepší česneková pomazánka