Troubu předehřejte na 160 stupňů. Vepřové koleno osolte, opepřete a ze všech stran opečte na oleji (cca 8 minut). Poté jej dejte na velký talíř.
Do kastrolu nasypte drobně nakrájenou cibuli a smažte na oleji asi 10 minut. Vsypte k ní většinu rozdrobeného tymiánu a míchejte ještě minutu. Maso položte na cibuli a zalijte vínem. Přikryjte poklicí, vložte do trouby a pečte asi 3 hodiny, dokud maso nezkřehne. Těsně před podáváním jej posypte zbylým tymiánem a nasekanou petrželkou.
Cibule oloupeme a nakrájíme nahrubo. Česnek oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. Půlku cibule dáme na dno pekáčku.…
více o Pečené vepřové koleno na zelí
Žloutky utřeme s cukrem a přidáme teplou vodu, prošleháme a přidáme mouku smíchanou s práškem do pečiva, přidáme rum a…
více o Jablíčkové s vůní skořice
Z oleje a polohrubé mouky uděláme zásmažku a necháme ji vychladnout. Přidáme větší část kopru. Přidáme vodu. Rozmícháme…
více o Babiččina koprová omáčka