Smícháme hořčici, med, šťávu a vložíme do ní kostky masa. Necháme asi půl hodiny odležet, dáme na pánev a nejprve zprudka opečeme, pak dodusíme doměkka. Do misky dáme kuskus s cibulkou, zalijeme horkým vývarem, můžeme přidat bylinky. Počkáme pár minut, až se voda vsákne. Pak načechráme vidličkou, přisypeme rozkrájenou kapii, osolíme a opepříme. Kuskus rozdělíme na talíře, navrch položíme maso, zalijeme šťávou a můžeme přizdobit kapií.
Cukr ušleháme se změklou herou a vejci do pěny, dálé přidáme mléko, vanilkový pudink (prášek, nikoli uvařený!), kypřící…
více o Rybízový koláč s tvarohem
Uzené maso si uvaříme doměkka ve slané vodě. Pak odkostíme, maso pokrájíme a vývar přecedíme.
Kroupy si uvaříme zvlášť…
více o Uzená polévka s kroupami