Smícháme hořčici, med, šťávu a vložíme do ní kostky masa. Necháme asi půl hodiny odležet, dáme na pánev a nejprve zprudka opečeme, pak dodusíme doměkka. Do misky dáme kuskus s cibulkou, zalijeme horkým vývarem, můžeme přidat bylinky. Počkáme pár minut, až se voda vsákne. Pak načechráme vidličkou, přisypeme rozkrájenou kapii, osolíme a opepříme. Kuskus rozdělíme na talíře, navrch položíme maso, zalijeme šťávou a můžeme přizdobit kapií.
Jablka zbavíme jadřinců a nakrájíme na tenké plátky. Hned je smícháme s hrozinkami (příp. s borůvkami nebo brusinkami)…
více o Tvarohový nákyp s jablky
1. Z kysaného zelí vymačkáme šťávu a nadrobno ho nakrájíme.
2. Přidáme heru, mouku, pepř a kmín a pečlivě prohněteme.
…
více o Jihočeské zelňáky Jirsových