Vepřové kotlety nakrájíme na plátky a naklepeme. Do pečící mísy, bravosky či remosky nalijeme olej a nasypeme na půlměsíčky nakrájenou cibuli. Na cibuli vložíme nasolené a opepřené maso, přiklopíme a cca 45 minut pečeme a maso obracíme.
Asi za tu třičtvrtěhodinku, když je maso skoro upečené, přidáme obě smetany a najemno nastrouhaný sýr. Přiklopíme a necháme asi 15 minut péci, až se smetana se sýrem krásně spojí. Vypneme a necháme asi 10 minut dojít.
Všechny přísady smícháme v míse. Nakonec vmícháme kypřící prášek. Polovinu těsta nalijeme do vymazané a vysypané formy…
více o Bábovka s kysanou smetanou
Bílky ušleháme zvlášť, dáme nad páru a vmícháme cukr, ořechy, strouhanku a kakao. Mícháme, až je směs horká, odstavíme,…
více o Pařížské rohlíčky od Dáši
Na pánvi osmahneme cibuli, přidáme mleté maso a necháme prohřát. Do zapékací mísy nebo remosky naklademe na kolečka…
více o Zapečené mleté maso s cuketou
Čočku namočíme tak na 2 hodiny a ve stejné vodě dáme vařit s novým kořením, pepřem, bobkovým listem a solí. Po změknutí…
více o Čočková polévka podle Romany