Vepřové kotlety na smetaně

3

hodnoceno: 12
Příprava: 70 minut
Porce: 6
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

    • 6
      ks cibule větších
    • sůl
    • 250
      g eidam sýr
    • 2
      lžička pepř mletý
    • 1
      ks smetana ke šlehání
    • 1200
      g vepřové kotlety
    • 6
      lžíce olej
    • 1
      ks smetana 12%

Postup přípravy receptu

  • Vepřové kotlety nakrájíme na plátky a naklepeme. Do pečící mísy, bravosky či remosky nalijeme olej a nasypeme na půlměsíčky nakrájenou cibuli. Na cibuli vložíme nasolené a opepřené maso, přiklopíme a cca 45 minut pečeme a maso obracíme.
  • Asi za tu třičtvrtěhodinku, když je maso skoro upečené, přidáme obě smetany a najemno nastrouhaný sýr. Přiklopíme a necháme asi 15 minut péci, až se smetana se sýrem krásně spojí. Vypneme a necháme asi 10 minut dojít.
  • Podáváme třeba s vařeným bramborem.
Zařazení: Maso Vepřové

Podobné recepty

Doporučujeme

Chyba - Recepty Fitweb

Omlouváme se, nastala chyba. Prosím, pokračujte na úvodní stránku.