Vepřové kotlety nakrájíme na plátky a naklepeme. Do pečící mísy, bravosky či remosky nalijeme olej a nasypeme na půlměsíčky nakrájenou cibuli. Na cibuli vložíme nasolené a opepřené maso, přiklopíme a cca 45 minut pečeme a maso obracíme.
Asi za tu třičtvrtěhodinku, když je maso skoro upečené, přidáme obě smetany a najemno nastrouhaný sýr. Přiklopíme a necháme asi 15 minut péci, až se smetana se sýrem krásně spojí. Vypneme a necháme asi 10 minut dojít.
Maso omyjeme, prošpikujeme nudličkami párků, osolíme a opepříme. Cibuli nakrájenou nadrobno osmažíme na oleji, maso na…
více o Frankfurtská hovězí pečeně
Stehna opepříme, potřeme solí, česnekem, oreganem a citrónovou šťávou. Poprášíme je moukou a na oleji rychle osmahneme.…
více o Kuřecí stehna se zeleninou
Na velmi malé kostičky nakrájíme šunkový salám, cibuli a vejce uvařená na tvrdo. Přidáme tavený sýr, majolku a hořčici…
více o Dobrá pomazánka na chlebíčky
Řádně očištěnou a omytou kachnu důkladně nasolíme a dáme do pekáče břichem dolů. Můžeme odříznout křídla a dát je do…
více o Pekingská kachna dle Robina