Vepřové kotlety nakrájíme na plátky a naklepeme. Do pečící mísy, bravosky či remosky nalijeme olej a nasypeme na půlměsíčky nakrájenou cibuli. Na cibuli vložíme nasolené a opepřené maso, přiklopíme a cca 45 minut pečeme a maso obracíme.
Asi za tu třičtvrtěhodinku, když je maso skoro upečené, přidáme obě smetany a najemno nastrouhaný sýr. Přiklopíme a necháme asi 15 minut péci, až se smetana se sýrem krásně spojí. Vypneme a necháme asi 10 minut dojít.
Z 0,5 kg hladké mouky, jednoho vejce, mléka a kvasnic uděláme kynuté těsto, do kterého navíc přidáme lžíci oleje a dáme…
více o Pončiky – Ukrajinské pirohy
Do hrnce vlijeme 1,5l vody, vsypeme oloupané a na kostičky nakrájené brambory, okořeníme kmínem, majoránkou, zázvorem a…
více o Česneková polévka oukrop
Uvaříte těstoviny, propláchnete studenou vodou a necháte okapat. V salátové míse je promíchejte se 2 lžícemi oleje.…
více o Těstovinový salát se šunkou