Kotlety naklepeme, osolíme, jemně okořeníme kari a po obou stranách je zprudka na oleji opečeme. Vyjmeme je z pánve a uchováme v teple. Na zbylém oleji zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme žampiony a krátce orestujeme. Zaprášíme moukou, promícháme, podlijeme troškou vody a za občasného míchání směs krátce dusíme. Potom přidáme smetanu, bílé víno, ješte lžičku kari, promícháme a necháme prohřát. Hotovou omáčkou poléváme na talíři rozložené kotlety a podáváme s rýží.
Brambory očistíme, nakrájíme na kolečka, přidáme sůl, česnek, kmín, klobásu vcelku, dáme vařit. Když jsou uvařené,…
více o Medzevská bramborová polévka
Pečivo namočíme do studené vody. Zelí očistíme a košťál vyřízneme. Potom vložíme zelí do vařící osolené vody a postupně…
více o Zelné závitky s mletým masem
Na rozpáleném másle zpěníme mouku, zalijeme vodou nebo vývarem, dochutíme solí a octem, přidáme celé nové koření, pepř…
více o Kulajda se zastřeným vajíčkem
Mascarpone našleháme s cukrem, do skleněné formy čtvercového tvaru ji dáme na dno, na ni vyskládáme piškoty namočené ve…
více o Senzační tiramisu bez náhražek