Kotlety naklepeme, osolíme, jemně okořeníme kari a po obou stranách je zprudka na oleji opečeme. Vyjmeme je z pánve a uchováme v teple. Na zbylém oleji zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme žampiony a krátce orestujeme. Zaprášíme moukou, promícháme, podlijeme troškou vody a za občasného míchání směs krátce dusíme. Potom přidáme smetanu, bílé víno, ješte lžičku kari, promícháme a necháme prohřát. Hotovou omáčkou poléváme na talíři rozložené kotlety a podáváme s rýží.
Těsto: 800 g brambor uvaříme se slupkou. Brambory oloupeme, nastrouháme nebo prolisujeme. Přidáme mouku, žloutek, sůl a…
více o Bramborové pirohy se zelím
Makrelu zbavíme kostí a rozsekáme ji na drobné kousky. Cibuli nakrájíme najemno, přidáme rybu, máslo dochutíme hořčicí…
více o Pomazánka z uzené makrely
1. Do mísy dáme všechny suché ingredience. Kakao je dobré prosít přes sítko, aby se nevytvořily hrudky. Všechny suché…
více o Perník s čokoládou a kokosem