Kotlety naklepeme, osolíme, jemně okořeníme kari a po obou stranách je zprudka na oleji opečeme. Vyjmeme je z pánve a uchováme v teple. Na zbylém oleji zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme žampiony a krátce orestujeme. Zaprášíme moukou, promícháme, podlijeme troškou vody a za občasného míchání směs krátce dusíme. Potom přidáme smetanu, bílé víno, ješte lžičku kari, promícháme a necháme prohřát. Hotovou omáčkou poléváme na talíři rozložené kotlety a podáváme s rýží.
Šlehačku vylijeme do hrnce a přidáme čokoládu a nalámané tyčinky ledových kaštanů. Za stálého míchání povaříme-necháme…
více o Likér z ledových kaštanů
Pokud nemáte čerstvé bylinky, použijte sušený tymián, rozmarýn, estragon - 1 lžičku celkem.
1. Cizrnu přes noc namočte…
více o Francouzský salát z cizrny