Kotlety naklepeme, osolíme, jemně okořeníme kari a po obou stranách je zprudka na oleji opečeme. Vyjmeme je z pánve a uchováme v teple. Na zbylém oleji zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme žampiony a krátce orestujeme. Zaprášíme moukou, promícháme, podlijeme troškou vody a za občasného míchání směs krátce dusíme. Potom přidáme smetanu, bílé víno, ješte lžičku kari, promícháme a necháme prohřát. Hotovou omáčkou poléváme na talíři rozložené kotlety a podáváme s rýží.
Do vroucí vody vložíme hlávku zeli, a spařené listy postupně odtrháváme, odřízneme tvrdší část listu, která spojuje…
více o Holubci od rodilé Ukrajinky
Všechny ingredience dáme do kastrůlku na sporák a za stálého míchání necháme rozpustit. Nesmí se vařit!
Používáme na…
více o Čokoládová poleva na dorty
Tento recept kdysi dávno objevila moje maminka v nějakém kuchařském časopise a uchytil se, můj partner již nechce jinou…
více o Rychle, zdravě a chutně losos