Zprudka rozpálíme olej a poklademe vepřové řízky (neklepat, jen naříznout), na ně anglickou slaninu a posypat bazalkou. Chvíli osmažíme a poté přidáme rajčata nakrájené na kostičky, podusíme cca 5 minut a podlijeme pivem a zase dusíme. Rajčata nesmí být rozvařená.
Špekáčky nakrojíme podélně, na koncích nakrojíme na ježka. Naskládáme je do zapékací mísy, zasypeme nakrájenou cibulí a…
více o Vepřové ala špekáčky na pivu
Nálev převaříme a necháme vychladnout. Každou okurku nakrojíme trochu nožem a vtlačíme do něj stroužek česneku. Takto…
více o Česnekové okurky sterilované
Brambory uvaříme nejlépe den předem. Pak vypracujeme těsto a necháme 2 hod. odležet, aby se houska nasákla od brambor.…
více o Bramborovo-houskové knedlíky
Paštičky se dělají z list. těsta. Těsto vyválet a vykrajovat kolečka. Jedno plné a dvě s vykrojeným středem, dávat na…
více o Sýrové paštičky švýcarské