Maso naklepeme, osolíme, opepříme a posypeme podravkou. Pánev vyložíme měsíčky cibule asi centimetr vysoko, poklademe okořeněným masem a zasypeme nahrubo nastrouhaným sýrem alespoň 2 centimetry vysoko. Maso zalijeme částí mléka a dusíme pod pokličkou doměkka. Pokud je třeba, mléko doléváme. Až maso změkne, přidáme oříšek másla a už bez pokličky dopékáme, až sýr nahoře zčervená.
Povidla rozvaříme s 200 ml vody, přidáme koření a lžíci strouhanky a vaříme do zhoustnutí. Ořechy umeleme a smícháme s…
více o Nákyp s povidly a ořechy
Z oleje a polohrubé mouky uděláme zásmažku a necháme ji vychladnout. Přidáme větší část kopru. Přidáme vodu. Rozmícháme…
více o Babiččina koprová omáčka