Maso naklepeme, osolíme, opepříme a posypeme podravkou. Pánev vyložíme měsíčky cibule asi centimetr vysoko, poklademe okořeněným masem a zasypeme nahrubo nastrouhaným sýrem alespoň 2 centimetry vysoko. Maso zalijeme částí mléka a dusíme pod pokličkou doměkka. Pokud je třeba, mléko doléváme. Až maso změkne, přidáme oříšek másla a už bez pokličky dopékáme, až sýr nahoře zčervená.
Maso vymícháme spolu s vejcem, kořením a 1 dl vody. Zahustíme zelím a strouhankou a vytvarujeme hladké kulaté placičky,…
více o Sekane znojemske biftecky
Vše dáme do mísy a vypracujeme nejlépe elektrickým ručním šlehačem. Až se těsto přestane lepit na stěny mísy je hotové.…
více o Rybízový koláč s polevou