Plátky naklepejte a osolte (ne moc – slanina i niva jsou dost slané). Přichystejte si čtyři kousky alobalu na zabalení. Alobal potřete olejem, aby se maso nepřipékalo. Z jedné strany potřete plátky masa hořčicí a položte namazanou stranou dolů na připravený alobal. Na plátky masa položte plátky slaniny, na kroužky nakrájenou cibuli, plátky nivy a na proužky pokrájenou papriku. Zabalte do alobalu a pečte při 180 stupních zhruba 60 minut.
Lilek oloupeme, nakrájíme na kostičky a podusíme na cibuli. Přidáme nakrájená rajčata, česnek, provensálské koření a…
více o Lilková omáčka na těstoviny
Cibuli jemně nakrájíme a společně s brokolicí na růžičky opečeme na oleji. Zalijeme vodou, přidáme brambory, česnek a…
více o Brokolicová polévka s brambory
Mouku prosijeme do mísy a uprostřed uděláme důlek. Do něj rozdrobíme droždí a smícháme ho s 1 lžící cukru a 2-3 lžícemi…
více o Štóla marcipánová ovocná
Stejně velké nové brambůrky neloupeme, pouze důkladně očistíme a osušíme a upečeme je na suchém plechu do tmavě hněda.…
více o Dědovy pikantní brambůrky