Na sádle nebo na oleji zpěníme cibulku a orestujeme plátky masa. Přidáme vše ostatní kromě mouky a trochu podlijeme. Dusíme, nejlépe v troubě pod pokličkou. Když je maso změklé, tak trochu zahustíme moukou, rozkvedlanou v trošce vody nebo koupenou hotovou jíškou. Ještě chvíli dusíme bez pokličky, omáčka tak získá hezčí barvu.
Podávat můžeme s knedlíkem, těstovinami nebo rýží.
Tuk utřeme z cukrem, přidáme žloutky a střídavě mléko s prosátou moukou a kypřícím práškem. Nakonec lehce vmícháme sníh…
více o Bublanina s kokosovým bezé
Brambory omyjeme, oloupeme a nakrájíme nebo nastrouháme na tenké plátky. Pekáček vymastíme lžící másla a vložíme do něj…
více o Kuřecí stehna na bramborách