Na sádle nebo na oleji zpěníme cibulku a orestujeme plátky masa. Přidáme vše ostatní kromě mouky a trochu podlijeme. Dusíme, nejlépe v troubě pod pokličkou. Když je maso změklé, tak trochu zahustíme moukou, rozkvedlanou v trošce vody nebo koupenou hotovou jíškou. Ještě chvíli dusíme bez pokličky, omáčka tak získá hezčí barvu.
Podávat můžeme s knedlíkem, těstovinami nebo rýží.
Kuřecí prsa nakrájíme na tenké plátky, mírně naklepeme, osolíme, obalíme ve vejcích rozšlehaných se škrobovou moučkou a…
více o Kuřecí prsa se žampiony
Do tvarohu postupně zamícháme máslo, vejce, mouku a jablka. Potom vymícháme s mlékem. Na lívanečníku (pánvi) opékamé po…
více o Tvarohovo-jablečné lívanečky
Máslo utřeme s cukrem a žloutky. Přidáme tvaroh, rozinky a rozkrájené vlašské ořechy a promícháme. Nakonec vmícháme…
více o Tvarohový biskupský chlebíček