Vepřové medailonky s olivami

3.17

hodnoceno: 6
Příprava: 20 minut
Porce: 4
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

    • sůl
    • 3
      lžíce olivový olej
    • 4
      stroužek česnek
    • pepř mletý
    • 1
      hrst bazalka
    • 1
      hrst černé olivy vypeckovaných přepůlených
    • 1
      lžička dijonská hořčice
    • 400
      g vepřová panenka medailonky
    • 1
      hrst zelené olivy vypeckovaných přepůlených
    • 3
      lžíce balzamikový ocet

Postup přípravy receptu

  • Ve větší misce společně našlehejte olivový olej, balzamikový ocet, hořčici a česnek. Medailonky z obou stran osolte a opepřete, dejte do mísy a obalte je marinádou. Nechte odpočinout alespoň 5 minut, ideálně 2 hodiny.
  • Pánev rozpalte co nejvíc to jde a vyskládejte na ni maso (bez marinády) a pečte ho 4 minuty po každé straně.
  • Vyndejte z pánve a vlijte do ní marinádu, přidejte zelené olivy a 2 minuty opékejte. Pak vmíchejte bazalku a vraťte maso.
  • Podávejte s těstovinami (tagliatelle).
Zařazení: Maso Vepřové

Podobné recepty

Doporučujeme