Vepřové na česneku

3.5

hodnoceno: 6
Příprava: 60 minut
Porce: 4
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

    • 1
      ks cibule
    • sůl
    • česnek dle chuti, klidně celou menší paličku
    • hladká mouka nebo hotová jíška
    • pepř mletý
    • 600
      ks vepřové maso kýta, kotleta, plec, panenka
    • 60
      g uzený špek nebo slanina
    • vepřový vývar nebo vývar z kostky
    • 1
      lžíce olej

Postup přípravy receptu

  • Maso nakrájíme na plátky, které ze stran nakrojíme, aby se nám nekroutily. Naklepeme, osolíme a opepříme. Na olej dáme osmažit jemně pokrájený špek a cibuli, kterou necháme zesklovatět. Pak vložíme plátky masa, které osmažíme dozlatova z obou stran. Do výpeku přidáme orestovat i nasekaný česnek, zalijeme vývarem a dusíme doměkka za občasného podlití. Když je maso měkké, omáčku zahustíme na potřebnou hustotu trochou hladké mouky, rozmíchané ve studené vodě nebo hotovou jíškou. Dochutíme solí a pepřem, případně ještě česnekem a podáváme.
  • Podáváme s bramborovou kaší, bramborem, rýží...
Zařazení: Vepřové

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: