Maso nakrájíme na plátky, které ze stran nakrojíme, aby se nám nekroutily. Naklepeme, osolíme a opepříme. Na olej dáme osmažit jemně pokrájený špek a cibuli, kterou necháme zesklovatět. Pak vložíme plátky masa, které osmažíme dozlatova z obou stran. Do výpeku přidáme orestovat i nasekaný česnek, zalijeme vývarem a dusíme doměkka za občasného podlití. Když je maso měkké, omáčku zahustíme na potřebnou hustotu trochou hladké mouky, rozmíchané ve studené vodě nebo hotovou jíškou. Dochutíme solí a pepřem, případně ještě česnekem a podáváme.
Jahody s pudinkem uvařit a nechat vychladnout. Našlehat máslo a cukr, vešlehat vychladlou směs. Natírat na jakýkoli…
více o Jednoduchý jahodový moučník
Smíchat,nalít,přelít,upéct.
Důležité je mít doma všechny suroviny, pak už jde všechno samo. V jedné míse si nejlépe…
více o Dvoubarevná tvarohová buchta