Cibuli nakrájíme na klínky, hrušky na čtvrtky. Vyřízneme jádřince a společně vše opečeme na másle (nejlépe v takové nádobě, kterou lze vložit do trouby). Když směs začne karamelizovat, zastříkneme ji bílým vínem a necháme odpařit. Podlijeme trochou vývaru a vložíme do předehřáté trouby.
Plátky naklepeme, osolíme, opepříme, poprášíme moukou a opečeme na pánvi s olejem z obou stran. Osmažené kotlety dáme do pekáčku. Posypeme trochou rozmarýnu.
Dáme do předehřáté trouby na 20–25 minut zapéct, přihodíme na kostičky nakrájený sýr, občas podlijeme.
Uzeninu s cibulí umeleme na masovém mlýnku, přidáme ostatní ingredience a promícháme. Podáváme s topinkami nebo toasty…
více o Falešný tatarák z uzeniny
Zaděláme kvásek (já roztírám droždí na kašičku s cukrem a poté přidávám další suroviny), přidáme do mísy s moukou, solí…
více o Dalamánky z chlebové mouky