Cibuli nakrájíme na klínky, hrušky na čtvrtky. Vyřízneme jádřince a společně vše opečeme na másle (nejlépe v takové nádobě, kterou lze vložit do trouby). Když směs začne karamelizovat, zastříkneme ji bílým vínem a necháme odpařit. Podlijeme trochou vývaru a vložíme do předehřáté trouby.
Plátky naklepeme, osolíme, opepříme, poprášíme moukou a opečeme na pánvi s olejem z obou stran. Osmažené kotlety dáme do pekáčku. Posypeme trochou rozmarýnu.
Dáme do předehřáté trouby na 20–25 minut zapéct, přihodíme na kostičky nakrájený sýr, občas podlijeme.
Z uvedených ingrediencí vymícháme metličkou těsto (jako na palačinky), upečeme pozvolna na tuku na pánvičce z obou…
více o Celestýnské nudle do polévky
V mouce uděláme důlek, dáme trochu kvasnic, malou lžičku cukru, trochu vlažného mléka. Jakmile kváse vzejde, přidáme 1…
více o Amolety z kynutého těsta
V míse si připravíme podoubnou směs jako na sekanou: mleté maso, 2-3 lžičky soli, pepř, koření na mleté maso a česnek…
více o Zapečená cuketa s mletým masem
Žampiony očistíme, nakrájíme na plátky a opečeme na másle, osolíme, opepříme. Zalijeme převařenou vodou, přidáme půl…
více o Žampionová krémová polévka