Cibuli nakrájíme na klínky, hrušky na čtvrtky. Vyřízneme jádřince a společně vše opečeme na másle (nejlépe v takové nádobě, kterou lze vložit do trouby). Když směs začne karamelizovat, zastříkneme ji bílým vínem a necháme odpařit. Podlijeme trochou vývaru a vložíme do předehřáté trouby.
Plátky naklepeme, osolíme, opepříme, poprášíme moukou a opečeme na pánvi s olejem z obou stran. Osmažené kotlety dáme do pekáčku. Posypeme trochou rozmarýnu.
Dáme do předehřáté trouby na 20–25 minut zapéct, přihodíme na kostičky nakrájený sýr, občas podlijeme.
Lilek oloupeme, nakrájíme na kostičky a podusíme na cibuli. Přidáme nakrájená rajčata, česnek, provensálské koření a…
více o Lilková omáčka na těstoviny
K nastrouhanému sýru přidáme majonézu, sůl, pepř a česnek podle chuti.
Pomazánku namažeme na pečivo a na ozdobu se…
více o Nejlepší česneková pomazánka