Vepřové na hruškách

2.89

hodnoceno: 18
Příprava: neuvedeno
Porce: 4
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

    • 1
      ks cibule lepší je červená
    • máslo
    • sůl
    • hladká mouka
    • pepř mletý
    • bílé víno
    • rozmarýn
    • vývar
    • 4
      ks vepřové maso
    • olej
    • 2
      ks hrušky
    • sýr s modrou plísní

Postup přípravy receptu

  • Cibuli nakrájíme na klínky, hrušky na čtvrtky. Vyřízneme jádřince a společně vše opečeme na másle (nejlépe v takové nádobě, kterou lze vložit do trouby). Když směs začne karamelizovat, zastříkneme ji bílým vínem a necháme odpařit. Podlijeme trochou vývaru a vložíme do předehřáté trouby.
  • Plátky naklepeme, osolíme, opepříme, poprášíme moukou a opečeme na pánvi s olejem z obou stran. Osmažené kotlety dáme do pekáčku. Posypeme trochou rozmarýnu.
  • Dáme do předehřáté trouby na 20–25 minut zapéct, přihodíme na kostičky nakrájený sýr, občas podlijeme.
  • Podáváme například s bramborovou kaší.
Zařazení: Vepřové

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: