Cibuli nakrájíme na klínky, hrušky na čtvrtky. Vyřízneme jádřince a společně vše opečeme na másle (nejlépe v takové nádobě, kterou lze vložit do trouby). Když směs začne karamelizovat, zastříkneme ji bílým vínem a necháme odpařit. Podlijeme trochou vývaru a vložíme do předehřáté trouby.
Plátky naklepeme, osolíme, opepříme, poprášíme moukou a opečeme na pánvi s olejem z obou stran. Osmažené kotlety dáme do pekáčku. Posypeme trochou rozmarýnu.
Dáme do předehřáté trouby na 20–25 minut zapéct, přihodíme na kostičky nakrájený sýr, občas podlijeme.
Bůček se sýry a solí propracujeme a dáme do skleňené nebo porcelánové misky. Do směsi uděláme dolíky, zalijeme je pivem…
více o Mletý bůček se směsí sýrů
Ve vodní lázni rozpustíme čokoládu. Než se čokoláda rozpustí, nakrájíme si banán na cca 5 mm tlusté plátky. Vždy si…
více o Banánovo-piškotové jednohubky