Cibuli nakrájíme na klínky, hrušky na čtvrtky. Vyřízneme jádřince a společně vše opečeme na másle (nejlépe v takové nádobě, kterou lze vložit do trouby). Když směs začne karamelizovat, zastříkneme ji bílým vínem a necháme odpařit. Podlijeme trochou vývaru a vložíme do předehřáté trouby.
Plátky naklepeme, osolíme, opepříme, poprášíme moukou a opečeme na pánvi s olejem z obou stran. Osmažené kotlety dáme do pekáčku. Posypeme trochou rozmarýnu.
Dáme do předehřáté trouby na 20–25 minut zapéct, přihodíme na kostičky nakrájený sýr, občas podlijeme.
Oloupaná jablka nakrájíme na kostičky, ořechy nahrubo nasekáme, zalijeme zálivkou z rumu, medu a citrónové šťávy. Lehce…
více o Jablkový salát s ořechy
Cukr dejte do nádoby a za stálého míchání zahřívejte, dokud se nerozpustí - nesmí zežloutnout. Přidejte smetanu a za…
více o Bonbóny z vlašských ořechů
Plátky krkovičky jemně rukou (pěstí) naklepeme, z osou stran lehce osolíme, opepříme. Jednu stranu posypeme troškou…
více o Dušená krkovička se zeleninou