Na řízky nakrájíme a naklepeme maso, následně osolíme, opepříme a natřeme hořčicí. Řízky vždy ukládáme na sebe, aby se natřely z obou stran. Na pánev s rozpáleným olejem vložíme řízky a necháme ztmavnout. Následně řízek otočíme. Ten poslední vložíme na pánev namazanou stranou a následně osolíme, opepříme a potřeme hořčicí přímo na pánvi. Jako příloha je vhodná žemle nebo brambory.
Maso nakrájíme na nudličky.
Cibuli pokrájíme na kostičky a dáme smažit.
Přidáme maso, osolíme a dusíme do poloměkka.…
více o Vepřové či kuřecí na ananasu
Brambory oloupeme a nakrájíme na plátky cca 1 cm široké. Pekáček vymažeme tukem (sádlo či olej). Na pekáček vyskládáme…
více o Zapečené brambory se šlehačkou
Opláchnuté díly masa protkneme slaninou a osolíme. Očištěnou zeleninu a cibuli nakrájíme na plátky, mírně osmahneme na…
více o Hospodská svíčková na smetaně