Na řízky nakrájíme a naklepeme maso, následně osolíme, opepříme a natřeme hořčicí. Řízky vždy ukládáme na sebe, aby se natřely z obou stran. Na pánev s rozpáleným olejem vložíme řízky a necháme ztmavnout. Následně řízek otočíme. Ten poslední vložíme na pánev namazanou stranou a následně osolíme, opepříme a potřeme hořčicí přímo na pánvi. Jako příloha je vhodná žemle nebo brambory.
Maso nakrájíme na nudličky.
Cibuli pokrájíme na kostičky a dáme smažit.
Přidáme maso, osolíme a dusíme do poloměkka.…
více o Vepřové či kuřecí na ananasu
Na vále zpracujeme mouku s práškem do pečiva, cukrem, tukem a žloutkem. Podle potřeby přidáme mléko. Zpracujeme těsto a…
více o Křehoučké řezy s meruňkami
Na oleji orestujeme nakrájenou cibuli, přidáme mouku, chvíli restujeme, přisypeme papriku, přilijeme smetanu a tolik…
více o Paprikové brambory s okurkami
Lilek oloupeme, nakrájíme na kostičky a podusíme na cibuli. Přidáme nakrájená rajčata, česnek, provensálské koření a…
více o Lilková omáčka na těstoviny
Plecko a 2/3 bůčku zalejeme dostatečným množstvím vody, přidáme sůl,divoké koření a vaříme do skoro hotova. Maso musí…
více o Zavařovaná domácí paštika