Maso naklepeme, okraje nařízneme, osolíme a jemně poprášíme zázvorem. Rychle opečeme z obou stran na rozpáleném oleji. Na másle zpěníme drobně nasekanou cibuli, usekané spařené mandle a pokrájené povařené houby. Vše orestujeme a zalijeme vínem. Na tento základ vložíme připravené plátky masa a 10 minut dusíme. Vývar z hub zředíme teplou vodou, přidáme plovinu kostky masoxu, povaříme a nalijeme na plátky. Chvíli podusíme. Před podáváním šťávu zaprášíme hladkou moukou. Podáváme s knedlíky.
Troubu předehřejte na 230 °C. V pekáčku smíchejte brambory, cibuli, tymián, zeleninový vývar a olej. Osolte, opepřete a…
více o Zapečené vepřové plátky
Maso nakrájíme na plátky a naklepeme. Potřeme kořením na křidélka rozmíchaným v oleji a dáme opéct zprudka z obou stran…
více o Vepřové plátky po čínsku
Jablka nakrájíme na kousky, posypeme cukrem a opečeme na 2 plátcích slaniny nakrájených na kostky. 3 plátky slaniny…
více o Jablka se slaninou a brambory
Rozšleháme cukr s vajíček a postupně přimícháváme po lžičkách mouku. Čím déle šleháme, tím bude piškot lepší (šlehám 15…
více o Jahodový piškot s pudinkem
Hermelín plošně rozkrojíme a položíme do rozpáleného oleje řeznou plochou nahoru. Obložíme salámem, posypeme pokrájenou…
více o Hermelín s volským okem
1 Na sušenkový základ promíchejte rozdrcené sušenky s rozpuštěným máslem – klidně v kuchyňském robotu. Směs upěchujte…
více o Banánovo-karamelový dort