Maso naklepeme, okraje nařízneme, osolíme a jemně poprášíme zázvorem. Rychle opečeme z obou stran na rozpáleném oleji. Na másle zpěníme drobně nasekanou cibuli, usekané spařené mandle a pokrájené povařené houby. Vše orestujeme a zalijeme vínem. Na tento základ vložíme připravené plátky masa a 10 minut dusíme. Vývar z hub zředíme teplou vodou, přidáme plovinu kostky masoxu, povaříme a nalijeme na plátky. Chvíli podusíme. Před podáváním šťávu zaprášíme hladkou moukou. Podáváme s knedlíky.
Troubu předehřejte na 230 °C. V pekáčku smíchejte brambory, cibuli, tymián, zeleninový vývar a olej. Osolte, opepřete a…
více o Zapečené vepřové plátky
Maso nakrájíme na plátky a naklepeme. Potřeme kořením na křidélka rozmíchaným v oleji a dáme opéct zprudka z obou stran…
více o Vepřové plátky po čínsku
Sýr rozkrájíme na menší kousky, přidáme pomazánkové máslo a lžíci mléka. Potom podle chuti přisolíme a utřeme hladkou…
více o Chuťovky s jemnou pomazánkou