Maso nakrájíme na plátky a naklepeme. Potřeme kořením na křidélka rozmíchaným v oleji a dáme opéct zprudka z obou stran na suchou teflonovou pánev. Poté vložíme do pekáčku, zakryjeme a dáme do vyhřáté trouby na cca 180 stupňů. Po 5 minutách přidáme směs, kterou jsme si připravili z koření na zeleninu, cibule, papriky, hub (předem upravených podle návodu na sáčku) a sojovky s medem. Dále pečeme jen pár minut, než se spojí chutě a maso je měkké. Podáváme s přílohou podle libosti, já s pečenými brambory.
Zelí scedíme, překrájíme na drobnější kousky, smícháme s hladkou moukou, vejci, okořeníme kmínem, majoránkou, česnekem,…
více o Bramboráky z kyselého zelí
Z 0,5 kg hladké mouky, jednoho vejce, mléka a kvasnic uděláme kynuté těsto, do kterého navíc přidáme lžíci oleje a dáme…
více o Pončiky – Ukrajinské pirohy
Anglickou nakrájíme na kostičky a vložíme na rozpálenou pánvičku, přidáme na kostičky nakrájenou cibulku.
Když cibulka…
více o Slaná roláda z listového těsta