Řízky mírně naklepeme, nařízneme po stranách, okořeníme a necháme chvíli odležet. Mezitím nakrájíme hermelín na plátky. Na oleji zprudka osmahneme maso do zlatohněda, poprášíme moukou, obrátíme a osmahneme z druhé strany. Podlijeme vodou. Do vzniklé šťávy přidáme zarovnanou lžíci povidel (můžeme nejdříve rozmíchat ve vodě, abychom to nemuseli dělat na pánvičce) a ještě dochutíme kořením. Těsně před doděláním poklademe plátky hermelínu tak, aby „povolil“.
Maso nakrájíme na plátky a naklepeme. Potřeme kořením na křidélka rozmíchaným v oleji a dáme opéct zprudka z obou stran…
více o Vepřové plátky po čínsku
Do části vlažného mléka rozmícháme trochu mouky, přisladíme 1 lžící cukru a rozdrobíme droždí - necháme vzejít kvásek. …
více o Cukrářská vánočka (mazanec)
Odblaněná vepřová játra nakrájíme na kousky a orestujeme doměkka s jemně nasekanou cibulí. Směs dohladka rozmixujeme,…
více o Paštika z vepřových jater
V míse si připravíme podoubnou směs jako na sekanou: mleté maso, 2-3 lžičky soli, pepř, koření na mleté maso a česnek…
více o Zapečená cuketa s mletým masem