Vepřové řízky naklepeme, osolíme a opepříme. Ve větší pánvi rozehřejeme olej, na kterém osmažíme nadrobno nakrájenou cibuli, česnek a přidáme řízky. Poté, co máme řízky z obou stran osmažené, zmírníme oheň a přidáme nakrájená rajčata v plechovce i se šťávou, na malé kostičky nakrájenou červenou a bílou papriku a také papriku mletou.
Zalijeme cca 2 dl vody a necháme dusit asi půl hodiny. Postupně přiléváme vodu, která se odpařuje. Až maso změkne (může být na plotně i hodinu, nic se nestane a zelenina bude měkčí, což je žádoucí), přidáme podle chuti i bujón, ale nemusí být. Případně ještě dosolíme a podáváme s rýží.
Maso nakrájíme na plátky a naklepeme. Potřeme kořením na křidélka rozmíchaným v oleji a dáme opéct zprudka z obou stran…
více o Vepřové plátky po čínsku
Troubu předehřejeme na 200 °C.
Omytá rajčata nakrájíme na plátky. Misku vymažeme lžící oleje a na dno střídavě přes…
více o Rajčata zapečená s mozzarelou
Do mističky dáme asi 16 dkg hrubé mouky, uprostřed uděláme důlek, do kterého vyklepneme vejce, přidáme polévkovou lžíci…
více o Domácí nudle do polévky
Sojové kostky zalijeme soj.omáčkama a worchestrem,přilijeme vodu a uvaříme do měkka.Nakrájenou větší cibuli osmahneme…
více o Sojové maso se sojovou omáčkou
Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny, přidáme vlažné máslo, nastrouhanou dýni, aroma, kokos, mouku s kypřidlem a rozinky…
více o Dýňová bábovka (řez) s kokosem