Vepřové řízky naklepeme, osolíme a opepříme. Ve větší pánvi rozehřejeme olej, na kterém osmažíme nadrobno nakrájenou cibuli, česnek a přidáme řízky. Poté, co máme řízky z obou stran osmažené, zmírníme oheň a přidáme nakrájená rajčata v plechovce i se šťávou, na malé kostičky nakrájenou červenou a bílou papriku a také papriku mletou.
Zalijeme cca 2 dl vody a necháme dusit asi půl hodiny. Postupně přiléváme vodu, která se odpařuje. Až maso změkne (může být na plotně i hodinu, nic se nestane a zelenina bude měkčí, což je žádoucí), přidáme podle chuti i bujón, ale nemusí být. Případně ještě dosolíme a podáváme s rýží.
Maso nakrájíme na plátky a naklepeme. Potřeme kořením na křidélka rozmíchaným v oleji a dáme opéct zprudka z obou stran…
více o Vepřové plátky po čínsku
Cibule nakrájíme na spíše tenké kolečka, které ve velké těžké pánvi osmahneme na másle do sklovita. Přidáme na malé…
více o Avignonský rumpsteak s cibulí
Vejce ušleháme se solamylem a ostatními přísadami. Do těstíčka naložíme naklepané řízky a necháme uležet do druhého dne…
více o Řízky v těstíčku Stella
Všechny suroviny zamícháme, já se s tím nijak nepárám, tvaroh nechá hrudky, ale to jsem vůbec neřešila. A pak smažíme…
více o Vynikající tvarohové lívance