Vepřové řízky naklepeme, osolíme a opepříme. Ve větší pánvi rozehřejeme olej, na kterém osmažíme nadrobno nakrájenou cibuli, česnek a přidáme řízky. Poté, co máme řízky z obou stran osmažené, zmírníme oheň a přidáme nakrájená rajčata v plechovce i se šťávou, na malé kostičky nakrájenou červenou a bílou papriku a také papriku mletou.
Zalijeme cca 2 dl vody a necháme dusit asi půl hodiny. Postupně přiléváme vodu, která se odpařuje. Až maso změkne (může být na plotně i hodinu, nic se nestane a zelenina bude měkčí, což je žádoucí), přidáme podle chuti i bujón, ale nemusí být. Případně ještě dosolíme a podáváme s rýží.
Maso nakrájíme na plátky a naklepeme. Potřeme kořením na křidélka rozmíchaným v oleji a dáme opéct zprudka z obou stran…
více o Vepřové plátky po čínsku
Krabí tyčinky (mírně rozmrazené) nakrájíme na kolečka, pórek na drobno a kukuřici scedíme. Všechny ingredience smícháme…
více o Salát z krabích tyčinek
Brambory uvaříme ve slupce, oloupeme a nakrájíme na plátky. Pokapeme octem, osolíme, opepříme, přidáme špetku cukru.…
více o Bramborový salát s okurkou